Dil Seçimi
Menü
Sosyal Medya

UC-II Tip 2 Kolajen & Dr.Moore'un Sıradışı Hikayesi

18/04/2024

UC-II®' Tip 2 Kolajen Nedir ?

Tavuk sternum kemiğinden elde edilen,patentli bir kolajen tipidir.Elde ediliş yöntemi özel bir proses olup patentle koruma altına alınmıştır.Başka hiçbir tip 2 kolajen UC-II'nin metabolik etkilerine sahip değildir.

Neden UC-II 'nin etkileri benzersizdir ?

Çünkü sadece UC-II doğası bozulmamış tip 2 kolajen bağırsaklarda bulunan peyer yamalarında yer alan immün hücrelerimizle etkileşime girerek T-regülatör lenfositleri indükleme özelliğine sahiptir.

Dr.Moore'un sıradışı hikayesi 

Dr.Moore Amerika'da yaşayan bir kimya profesörüdür.Kızı Anne Marie 8 yaşında iken Romatoid artrit hastalığının pençesine düşer.Öyle ki 20'li yaşlarda tekerlekli sandalyeye mahkum bir hale gelecek kadar hastalığı kötülemiştir.

Dr.Moore tavuk kolajeninin ağrıları giderebileceğine dair bazı yayınlar okur ve mutfağını adeta bir laboratuvara çevirir.

Marketten satın aldığı tavuklardan kolajen preperatları hazırlayan Dr.Moore yüzlerce farklı reçete hazırlar ve kullandığı sadece bir yöntemle elde ettiği kolajenin işe yaradığını anlar.Kızının durumu etkilik bir şekilde değişmeye başlamıştır.Bu yöntemi yıllar sonra patentleyerek bilim dünyasına kazandıracaktır.

Kızının hastalığı ile ilgili sonuçların olumlu olmasından aldığı cesaretle osteortirit hastası olan arkadaşı Roger'a da aynı preperattan vermeye başlar.Roger'daki değişim inanılmazdır.Haftalar içerisinde ağrıları son bulmuş ve yürüme performansı artmıştır.

Anne Marie ve Roger'ın iyileşmesinden neredeyse 30 yıl sonra doğası değiştirilmemiş tip 2 kolajen arkasındaki bilim büyümüş ve düzenleyici T hücrelerinin yeni bir anlayışına katkı sağlanmıştır.Harvard üniversitesi aracılığı ile birçok insanda klinik çalışmalar yürütülmüştür.Bu çalışmalarda,doğası değiştirilmemiş tip 2 kolajen romatoid artirit kişilerin sadece semptomlarının iyileşmediği,bazı durumlarda tam remisyon sağlandığı görülmüştür.

Bu bilime dayanılarak yeni bir üretim süreci kullanılmış,UC-II® geliştirilmiş ve patent ile koruma altına alınmıştır.

Glukozamin&Condroitin&MSM gibi eklem destekleri ile UC-II'nin arasında nasıl bir fark vardır ?

Glukozamin,kondroitin sülfat ve MSM hammaddelerinin emilimleri sınırlı veya kişiden kişiye değişkenlik göstermelerine rağmen UC-II 'nin etki mekanizması her insanda aynıdır.Kişiden kişiye değişkenlik göstermez.

Glukozamin ve türevleri eklemdeki kolajen üretimine sınırlı destek olurken UC-II eklemlerdeki aşınma ve yıpranma sonucu oluşan hasarı tamamen geri çevirir.Bununla da kalmaz eklem sıvısının üretiminin normal fonksiyonlarına gelmesini sağlar.Uc-II vucudun kıkırdağının yeniden inşası ve onarımı, bağışıklık sistemini tetikleyerek bağırsakta çalıştığına inanılmaktadır.Bu sürece oral tolerans adı verilir.Oral tolerans,vücudun küçük miktarda tüketildiğinde diyet proteinlerini gibi zararlı bileşikler ile bağırsak bakterileri ve potansiye olarak yabancı istilacıları ayırt etmesini sağlayan bir bağışıklık sürecidir.

UC-II bağırsakta,bağırsakla ilişkili lenfoid dokuda (GALT) Peyer's patches  adı verilen bölgeye gider.

Peyer's Patches adı verilen bu bölüme ulaşan UC-II T-regülatör hücreleri indükler.UC-II'ye yanıt olarak üretilen T regülatör hücreleri bağırsakları lenfatik sistemden terk eder ve dolaşıma girer.T regülatör hücreleri stresli bir ekleme ulaştıklarında,kıkırdağın yeniden inşasına ve onarılmasına yardımcı olan anti-enflamatuvar sitokinleri (IL-10 ve TGF-y) üretir.Yıkıcı döngü azaldıkça,kıkırdak cirosunun dengesizliği normale döner.

Glukozamin ve türevlerinin yukarıda anlatıldığı gibi bir etki mekanizması yoktur ve etkileri kişiden kişiye değişken ve zayıftır.