Dil Seçimi
Menü
Sosyal Medya

Evde Probiyotik Yoğurt Mayalamak

22/09/2020

Bactovis® Kapsülleri ile Probiyotik Yoğurt Mayalamaya Ne Dersiniz ?

 

3 Litre Süt İçin Probiyotik Yoğurt Tarifi ;

 

  • 6 kapsül içeriğini , yarım çay bardağı ılık ( 45 derece ) sütün içine boşaltın ve iyice karıştırın.
  • Sütün ısısını koruyabilmek için bardağın etrafını iyice sararak sıcak bir ortamda 6 saat bekletin.Bu aşama oldukça önemlidir.Şayet ısı korunmazsa bakteriler çoğalamaz ve iyi bir maya elde etmemiş olursunuz.
  • 6 saat sonra elde ettiğiniz mayanız süt kıvamında veya yarı pıhtılaşmış görülebilir.Bu durum normaldir.Elde edeceğiniz mayanın yoğurt görünümünde olması şart değildir.
  • Elde ettiğiniz mayayı 3 litre kaynatılmış ve 45 dereceye kadar soğutulmuş sütünüze ilave edin ve iyice karıştırın.Sıcaklığını muhafaza etmek için etrafını iyice sarın ve mayalanmaya bırakın.8-10 saat sonra yoğurdunuz hazır olacaktır.
  • Daha lezzetli bir yoğurt için mayalandıktan sonra yoğurdunuzu bir gün dolapta beklettikten sonra yemeye başlayın.
  • Elde ettiğiniz yoğurttan en fazla bir kez daha yoğurt mayalayabilirsiniz.Yapılan her mayalama işleminden sonra probiyotik suş içeriği azalacaktır.

Klasik Ev Yapımı Yoğurt Probiyotik İçerir mi?

Klasik Ev yapımı yoğurt her ne kadar faydalı mikroorganizmalar içerse bile spesifik olarak hangi suşları içerdiği tam olarak belli değildir.Bactovis içerisinde bulunan patentli,klinik çalışmaları yapılmış suşları, klasik ev yoğurdu içermeyecektir.Bu suşlar özel olarak izole edilmiştir.

Evde Probiyotik Yoğurt Mayalarken Süt Seçimi Nasıl Olmalıdır ?

Mayalanacak süt seçimi son derece önemlidir.Daha kaliteli bir yoğurt için günlük ve tam yağlı süt tercih edilmelidir.Sokak sütü tercih edilmesi halinde 10-15 dakika kaynatılmalıdır.

Bactovis Kapsül Satın almak için tıklayın

Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Kabul Et