Dil Seçimi
Menü
Sosyal Medya

Ubuquinol mü?Ubuquinon mu?

06/09/2019

Takviye edici gıdalar sektöründe pazarlama avantajı sağlamak için bazen öylesine "bilim”(!)sel iddialar ortaya atılabiliyor ki bu palavralar tüm bir dünyayı bazen peşinden sürükleyebiliyor.Buna belki en iyi örneklerden bir tanesi de Coq10 ‘nin iki farklı formu olan ubuquinon’ın mucizeler yaratan bir form olduğu ve ubuquinol’ün ise hiç bir işe yaramadığı iddiasıdır.Bakalım durum gerçekten de öyle mi ?

Koenzim Q10 ile İlgili Yapılan Çalışmalar Ubuquinol'ün Keşfinden Çok Öncelere Dayanır 

Koenzim Q 10’un insan sağlığı için çok önemli bir madde olduğu keşfedildiğinde takvimler 1957’yi gösteriyordu.”Çok daha iyi emilen” ,”süper faydalı” ama biraz da pahalı olan ubuquinol’ün keşfedildiği 2006 yılına gelinceye kadar yapılan binlerce klinik çalışmanın ubiquinon ile yapılmış olması bilim dünyasını oldukça şaşırtmıştı(!).

Peki gerçekten ubuquinol ve ubuquinon arasında çok ciddi bir fark mı?Çok kısıtlı ve objektif olmayan birkaç çalışmaya bakılırsa bu soruya zorlamayla da olsa "evet” cevabı verilebilir.Aslında tek gerçek bu iki molekül arasındaki farkın renklerinden başka bir şey olmadığıdır.Biyokimyasal olarak konuşacak olursak diğer bir fark da ubuquinol’ün daha az stabil olmasıdır.Buna rağmen oldukça pahalı bir hammaddedir.

Siz ubuquinol de kullansanız,ubuquinon da vücüt bu iki formu ihtiyaç duydukça sürekli birbirine dönüştürecektir.

Bir başka tuhaf durum var ki Coq10 ile ilgili yapılan binlerce olumlu klinik çalışma UBUQUİNON ile yapılmış ve ne hikmetse bu çalışmalar UBUQUİNOL keşfedilmeden önce yapılmıştır.

Çok uzun bir makalenin kısa bir bölümünü anlatmaya çalıştığımız bu yazının kanıtlarını ve detaylarını aşağıdaki makalede bulabilirsiniz.

Unutmayın.Bilim hepimizin rehberidir.

https://www.medicatrix.be/download/ubiquinone_ubiquinol_biodisponibilite.pdf

Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam